Feest❣️

Het maakt mij al jaren niet uit wát ‘we’ vieren. Feestdagen vind ik plezant, ook op een zaterdagochtend.

In mijn straat verbouwt men zo goed als alle oude huizen tot walhalla’s van ruimte en licht. Ruim tien jaar geleden was deze straat onaantrekkelijk en werd er op het finale bod gehoopt door de vrouw die de toenmalige eigenaar van mijn huis vertegenwoordigde. Hijzelf wou een leven in Spanje uitbouwen. Ik denk dat hij zijn villa vandaag royaler zou kunnen bewonen. Een huis in de straat kost nu twee generaties geld en ook dan zijn het jongeren die erin wonen alsof er een Herengracht door de voordeur loopt en niets naar hun arbeid verwijst.

Ik heb geluk met het weer dat vandaag weliswaar goed is maar nog steeds niet stabiel. Dat gegeven verwerpt het dilemma om mijn winterkleren op te bergen of net niet. Binnenkort koop ik het grootste type geruite zakken om de winter in onder te brengen. Maar zo warm is het nog niet.

Ik was opnieuw blij met wat Bernlef mij schreef. Hij heeft me nog niet een keer teleurgesteld.

Gisteren voelde ik mij graag gezien en in die modus kwam ik naar buiten.

Twee vrouwen en een man liepen in mijn omgeving en beoordeelden hetgeen ze zagen. Één van de vrouwen leek op het genre kitch te vallen dat al jaren niet meer werd verkocht omdat er geen kopers voor waren. Haar compagnie probeerde, via mij, de afkeurende blikken te maskeren. Ze rolden hun ogen mijn richting uit maar lieten de vrouw verder kiezen.

Nu alles op de houten tafel van de kassa werd gezet kreeg het gebrek aan goede smaak een kleur. De vrouw viel voor het geel van vaal geworden voiles of lintjes beha. Ze vond een vaas en een asbak, drie glazen, een cachepot en een kandelaar in de kleur die bij haar behangpapier en wellicht ook bij haar tanden zal passen. Ze betaalde met geld dat ze uit haar grijze broek haalde en dat de status van tweedehands al lang was gepasseerd.

Haar gezelschap bleef mij betrekken. ‘Nee, dank je’, fluisterde ik medeplichtig en toen moesten we elk van ons lachen.

Ik reed verder de stad uit in de hoop snel groene zones te vinden. De bomen moesten mijn scherm doen vergeten. Ik zette mijn bril sinds lang op mijn neus en zag ik de bladeren scherp.

Ik ga er een vandaag een rode lap op geven. Deze feestdag heeft potentieel om te verschieten. Ik heb de fles rode wijn al ontkurkt. Het zal Madeirawijn zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s